Rondje op de bouwplaats met uitvoerder Jaap

Rondje op de bouwplaats met uitvoerder Jaap

In Weesp is Van Braam-Minnesma, in opdracht van Ymere, bezig met de renovatie van een twintigtal woningen. Van deze woningen voldoet de fundering niet meer. Eigenaar Ymere heeft daarnaast opdracht gegeven om in elke woning een nieuwe keuken, toilet, binnenwanden en plafonds te plaatsen, en de begane grond af te schilderen. Hoe pakt Van Braam-Minnesma zo’n project aan? En hoe verloopt het contact met de bewoners? In dit artikel nemen we u mee naar de bouwplaats, waar uitvoerder Jaap Post de regie in handen heeft.

 Wisselwoningen in de buurt

“De rondleiding begint met een bakkie koffie in de keet.” De keet is één van de woningen die gerenoveerd gaat worden. Een renovatieproject is een ingrijpende gebeurtenis voor bewoners. In dit geval wordt het hele huis aangepast en moet men dus een bepaalde tijd ergens anders onderdak krijgen. Hiervoor regelt Ymere zogeheten wisselwoningen. Omdat het in dit geval om veelal oudere mensen gaat, die hier al jarenlang wonen, zijn er wisselwoningen in de buurt gevonden. Bewoners blijven daarmee in hun eigen vertrouwde woonomgeving.

Een oplossing voor alles

Jaap legt uit dat Van Braam-Minnesma altijd voor goed contact met de bewoners zorgt, omdat dit ook het werk ten goede komt. Hier geldt: “Wij begrip voor hun, zij begrip voor ons”. De communicatie verloopt daarom niet alleen via de bewonerscommissie, maar vindt ook gewoon op straat plaats. “We stellen de mensen gerust en beantwoorden vragen, zoals we die zelf ook beantwoord zouden willen hebben.” Daarnaast levert Van Braam-Minnesma maatwerk. “Als een bewoner iets anders wil dan aangeboden wordt, kijken we samen naar een passende oplossing. Er is overal een oplossing voor.” We stellen ons echt dienstbaar en toegankelijk op.

Als de rondleiding begint, komt er na nog geen 10 meter een oudere dame aangelopen met de fiets aan de hand. Jaap en de dame praten over het verloop van het project en over haar wasmachineaansluiting die lekt in haar wisselwoning. Dit valt eigenlijk buiten de werkzaamheden van Van Braam-Minnesma, maar Jaap stelt haar gerust: “Als de loodgieter er is komt hij even bij u langs, mevrouw”.

Tevreden over kwaliteit en werkwijze

De rondleiding brengt ons naar het volgende blok, waar de slooppartij aan het werk is. Vloeren, trappen en plafonds worden verwijderd. En ook steunbalken worden her en der vervangen. Tijdens het rondje over de bouwplaats komt ook Robert Leusink, projectleider bij Ymere voor dit project, aangelopen. In het kader van dit artikel vraag ik hem waar Van Braam-Minnesma in uitblinkt. “Ze stralen kwaliteit uit!” vertelt Robert mij. “We kennen Van Braam-Minnesma doordat we al jaren samenwerken met Thunnissen in co-makership voor nieuwbouw. We zijn erg tevreden over de kwaliteit en werkwijze van Van Braam-Minnesma. Er volgt binnenkort dan ook nog een project samen. Samenwerken zit door de korte lijnen in het dna van de organisatie.

Petje af!
We lopen door naar het volgende en laatste woonblok. Dit blok was als eerste aan de beurt en wordt inmiddels weer bewoond. “Kijk, hier hebben onze metselaars de voegen weer in originele staat teruggebracht.”, licht Jaap toe. We spreken bij dit blok ook nog een aantal bewoners. Twee van hen zijn lid van de bewonerscommissie voor dit project. Aan een van hen vraag ik hoe de renovatie verloopt. “Helemaal geen klachten! Alles met de aannemer is uit de kunst verlopen! Petje af!”.  De laatste woningen van dit project worden eind december opgeleverd.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]