Woonon
Efficiënt en klantgericht
Woonon is een webapplicatie voor het digitaal beheren, structureren, toevoegen en aanpassen van alle relevante informatie van nieuwbouwwoningen voor alle stakeholders rondom nieuwbouwproject(en). Dé oplossing om informatiestromen te optimaliseren voor een efficiënt proces. Daarnaast wordt het verkoop- en meer- en minderwerktraject geïntegreerd met de engineering en realisatie. De bron van Woonon is BIM. Door deze koppeling staat alle informatie per bouwnummer, per project in het systeem.


BIM
expertise in huis
BIM is een werkmethodiek waarin alle betrokken partijen beter kunnen samenwerken. Door het gebruik van BIM kunnen faalkosten worden gereduceerd. De faalkosten in de bouw bedragen circa 10% van het totale bouwvolume en komen vooral in de bouwfase voor. Daarnaast kan BIM zorgen voor efficiënter beheer en onderhoud tijdens de exploitatie door middel van hergebruik van informatie. Als je informatie al in het model hebt zitten, kun je er naar terug grijpen wanneer je wilt renoveren. Tot nu toe werd BIM alleen ingezet bij nieuwbouwprojecten. BIM kan nu ook worden toegespitst op de bestaande gebouwenvoorraad. Doordat de gebouwen in 3D beschikbaar zijn, zijn de aanpassingen direct te visualiseren, waardoor de verbouwing snel en efficiënt verloopt en vooraf duidelijk is voor de huurders. Tevens wordt door bestaande gebouwen aan te passen aan nieuwe eisen en wensen, duurzaam omgegaan met de bestaande gebouwenvoorraad tegen lagere kosten
Digitale woningopname
korte lijnen, minder risico's
Tijdens woningopnames voor groot onderhoud of renovatie worden heel veel gegevens verzameld. Vroeger ging dit allemaal op papier waarna de opnames digitaal werden overgenomen. Dubbel werk, het risico dat de gegevens niet juist worden overgenomen en tijdrovend. Door de opnames digitaal vast te leggen, kunnen de digitale woningopnameformulier direct naar alle projectbetrokkenen verzonden worden.

funderingsherstel
Herstel op maat
Door allerlei oorzaken kan het nodig zijn vloeren, gevels, dragende muren of funderingen te herstellen. Over het algemeen wordt met de term funderingsherstel bedoeld dat er een geheel vernieuwde fundering wordt gemaakt, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Het herstellen van een fundering zelf is in feite het vervangen van de aangetaste en kapotte onderdelen van de fundering. Ons bedrijf heeft veel ervaring met funderingsherstel. Of het nu gaat om een grachtenpand, rijtjeshuis, aanbouw of bedrijfshal. Aan de hand van de bouwkundige staat, type huidige fundering en indeling van het pand wordt een funderingsherstelplan op maat ontworpen.
Levensloopbestendig wonen
Voorbereiding op de toekomst
Van Braam-Minnesma biedt verschillende concepten om voor levensloopbestendig wonen. Een nieuwbouwwoning waarbij de koper alvast kan nadenken over de toekomst. Voorzieningen of aanpassingen alvast meenemen met de bouw kan ervoor zorgen dat oud worden in een nieuwbouwhuis met tuin tot de mogelijkheden behoort. Denk bijv. aan de voorbereiding voor een toekomstige huislift. Het aanpassen van de badkamer door de juiste vloer, verlichting of kranen, waardoor langer woongenot ervaren wordt


Zorgbouw
Aandacht voor flexibiliteit
De behoefte aan zorg voor ouderen neemt toe door de vergrijzing. Maar de invulling van deze behoefte is niet altijd hetzelfde en zal daarna ook weer afnemen. Om aan de veranderde behoefte van de eindgebruiker te voldoen, moeten gebouwen (meer) aanpasbaar zijn. Zorginstellingen zijn altijd in beweging en hebben behoefte aan flexibiliteit. Daar hoort dus ook een flexibel gebouw bij.