Realisatie meerdere deelplannen in De Draai in Heerhugowaard

Realisatie meerdere deelplannen in De Draai in Heerhugowaard

In de nieuwe wijk De Draai in Heerhugowaard gaat Van Braam-Minnesma de komende jaren ca. 300 duurzame nieuwbouwwoningen ontwikkelen en bouwen, verspreid over meerdere deelplannen.

Het eerste deelplan De Duinriet van 37 woningen is opgeleverd in oktober 2019. Het tweede deelplan De Groenling telt 45 woningen. De verkoop is gestart: al 70% van de woningen is verkocht. Daarnaast is Van Braam-Minnesma in opdracht van Hoorne Vastgoed en M.J. de Nijs Projectontwikkeling verantwoordelijk voor de uitwerking en realisatie van 31 woningen van het nieuwbouwproject Tuytpark 2.0. De bouw start naar verwachting in april 2020.

Dorpse architectuurstijl

Wat de nieuwbouwwijk zo bijzonder maakt, is de zeer grote diversiteit aan woningtypen in de dorpse architectuurstijl. Het woningaanbod bestaat o.a. uit starterswoningen, eengezinswoningen, Twee-onder-een-kapwoningen en riante villa’s.

Bureau 070 uit Den Haag heeft de woningen ontworpen. Het ontwerp is een vertaling van de populaire dorpse bouwstijl. Wat maakt deze bouwstijl zo populair? We vroegen het architect Dennis van den Bosch:

 “De dorpse stijl oogt vriendelijk en is voor veel mensen herkenbaar door het gebruik van warmkleurige bakstenen. Ook straalt de stijl enigszins eenvoud uit met kleine individuele verschillen in de woningen. Het blijft altijd een mooie uitdaging om in de oudhollandse stijl weer wat nieuws te bedenken waardoor het weer onderscheidend is van de andere woningen in de oudhollandse stijl. Vaak zoeken we dit in metselwerk, ornamenten en kleur”.

Het dorpse gevoel komt verder tot uiting in De Draai door o.a. gezellige dorpspleintjes, een binnenterrein, basisschool, kinderopvang, sportscholen diverse winkeltjes, supermarkt en een buurtcentrum.

Een groene wijk

Naast het dorpse gevoel speelt groen een zeer belangrijke rol in de wijk. Het nieuwe Oosterpark loopt straks dwars door de wijk. Verder worden de parkeerplekken zoveel mogelijk uit het zicht gehouden door groene parkeerhoven. Uiteraard worden de woningen gasloos en energieneutraal opgeleverd met een EPC-waarde van 0.

De Draai

De Draai is een grootschalige gebiedsontwikkeling, gelegen aan de oostkant van Heerhugowaard. Het gebied wordt de komende jaren gefaseerd getransformeerd naar een duurzame woonwijk met een gevarieerd aanbod. De locatie biedt ruimte aan ongeveer 2700 woningen en bijbehorende voorzieningen. De nieuwbouwlocatie De Draai is volop in ontwikkeling, deels klaar en in aanbouw.

nieuwbouwplan De Groenling