Zorgcentrum Heros

Amsterdam

Zorgcentrum Heros

  • SECTOR Verbouw
  • LOCATIE Amsterdam
  • OPDRACHTGEVER Lebo Vastgoed & Vrouwenkliniek Zuidoost

Projectomschrijving

Aan het Osdorpplein staat sinds kort een groot wooncomplex met daarin winkelruimte, horecagelegenheden en een parkeergarage. Vanwege het in de buurt ontbreken van voldoende zorgaanbod heeft Lebo Vastgoed ervoor gekozen om een zorgplein op te zetten waarin meer dan 10 verschillende soorten zorg geleverd zullen worden.

Van Braam Minnesma heeft de complete verbouw van het zorgplein uitgevoerd. In het zorgplein is met kwalitatief hoogwaardige materialen een zorgplein gemaakt dat ruimte biedt aan onder andere een tandarts, fysiotherapeut, apotheek, huisarts, psycholoog en alles wat er nog meer op het gebied van zorg te leveren is. Gedurende de bouw hebben wij gelijktijdig gewerkt aan het formeren van een naastgelegen vrouwenkliniek die, zoals de naam al verklapt, speciaal voor behandelingen van vrouwen is. Deze Vrouwenkliniek zit onder één dak met het zorgplein, maar was voor ons wel in opdracht van een separate opdrachtgever met hun eigen eisenpakket. Dit had allerlei uitdagingen tot gevolg op het gebied van planning, bouwmaterialen, inkoop en communicatie. In het project zijn er diverse hoogwaardige materialen toegepast. Zo zijn er HPL deuren van 2615mm en 2315mm, maar ook volledig glazen binnendeuren toegepast. Hetzelfde geldt voor de vloerafwerkingen, daarvan hebben we PVC, marmoleum, troffelvloer en schoonloopmatten toegepast.

Uiteindelijk heeft Amsterdam Osdorp er een compleet zorgplein bij gekregen welke voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van zorg en welzijn.