Scheepswerf ‘De Walvis’

Amsterdam

Scheepswerf ‘De Walvis’

  • SECTOR Nieuwbouw
  • LOCATIE Prinseneiland
  • OPDRACHTGEVER B.V. Scheepswerf 'De Walvis'

Projectomschrijving

In de stijl van de bestaande scheepswerf zijn 2 nieuwe loodsen gebouwd, die opgedeeld kunnen worden in verschillende appartementen en bedrijfs-/hobbyruimtes. Iedere loods heeft zijn eigen ontwerp en detaillering maar hebben de stijl behouden die de oude kern van het Prinseneiland in Amsterdam zo bijzonder maakt.

10 Jaar later diende de loods voorzien te worden van een nieuwe tussenvloer zodat de loods gesplitst zou worden in 2 separate ruimtes. Op de begane grond is een garage gevormd en op de 1e verdieping een bedrijfsruimte. De bedrijfsruimte is voorzien van 2 nieuwe gevelkozijnen met elk 2 grote openslaande deuren. de afwerking van de ruimte is van hoge kwaliteit waarbij er allerlei eiken houten aftimmeringen zijn toegepast en de vloer voorzien is van een betonlook dekvloer. Bij de uitvoering van de verbouwing heeft er een nauwe samenwerking plaats gevonden tussen de opdrachtgever en Holleman. Zo heeft de opdrachtgever diverse onderdelen uitgekozen en aangeleverd welke wij daarna hebben geplaatst. De 2 keukens zijn hier een perfect voorbeeld hiervan.

Om het gehele project perfect af te ronden hebben wij ook nog eens de originele belettering van de reeds gesloopte loods “de Walvis” weersbestendig behandeld en weer een mooie plaats gegeven op de gevel van de nieuw loods “de Walvis”