Luxe renovatie stadsvilla

Amsterdam

Luxe renovatie stadsvilla

  • SECTOR Renovatie
  • LOCATIE Amsterdam
  • OPDRACHTGEVER Particulier

Projectomschrijving

Dit prachtige woonhuis is onderdeel van de Viottastraat in Amsterdam. In samenwerking met Bureau LUX Architectuur en advies en Keij & Stefels, zorgen wij voor de luxe renovatie en verduurzaming van deze stadsvilla.

Dit huis kent een rijke historie en is gebouwd in 1918-1919 naar ontwerp van Piet Hein van Niftrik. Uit deze bouwtijd dateert het exterieur, de hoofddraagconstructie (inclusief trappenhuis) en de plattegrondindeling van de begane grond. Ook van het oorspronkelijke interieur is nog het een en ander bewaard gebleven. Zo resteren de marmerafwerking van de entreehal, de lambrisering, de schoorsteenmantel in de spreekkamer en deurpartijen op de begane grond.

In 1923 is het interieur deels gemoderniseerd voor de nieuwe eigenaar: de bankier Lodewijk Korijn. Hij laat het nieuwe interieur verzorgen door ‘Het Modelhuis’ van Napoleon le Grand. De inrichting is een combinatie van Art Deco en de Amsterdamse school en heeft daardoor een unieke uitstraling. In de woonkamer treft men burgundy velours op de wanden aan en een lambrisering van ingelegd hout. De schouwmantel is van coromandelhout met daarin gestileerde lotusbloemen. De platen zijn van bruin-paars marmer, hetgeen weer aansluit op de wanden.

Het paradepaardje van het huis is toch wel de serre met glas-in-lood aan de achterzijde zoals te zien is hier op de foto. Het is echter niet met zekerheid te zeggen of dit ook het werk is geweest van Napoleon le Grand.

Holleman Santpoort is trots om onderdeel te zijn van deze bijzondere geschiedenis!

Zowel het interieur is indrukwekkend maar de geschiedenis met zijn verhaal eveneens en is verfilmd door Deborah van Dam, te bekijken via onderstaande link: https://lnkd.in/eC2fcWtS

Klik op foto om te vergroten.