Parelvisserslaan

Amstelveen

Parelvisserslaan

  • SECTOR Renovatie
  • LOCATIE Amstelveen
  • OPDRACHTGEVER Eigen Haard

Projectomschrijving

De Parelvisser is gelegen in de typisch jaren 60 wijk Bankras aan de Parelvisserslaan in Amstelveen. Ruim vijftig jaar na de oplevering was een grote onderhoudsbeurt noodzakelijk aan de 72 flatwoningen aan de Parelvisserslaan om tegemoet te komen aan de woonwensen van huidige en toekomstige bewoners. Tijdens de renovatie is de buitschil aangepakt en gelijktijdig werd in de woning gerenoveerd. De werkzaamheden in de woning omvatte onder meer de complete renovatie van de badkamer, keuken en toilet. De standleiding werd vervangen, binnendeuren en -kozijnen vernieuwd en is er een upgrade gedaan van de leefomgeving, zoals een nieuwe personenlift en uitbreiding van de entree. Tevens heeft een asbestsanering plaats gevonden.

Dankzij de renovatie werden de woningen comfortabeler en energiezuiniger. De belangrijkste werkzaamheden hiervoor waren het plaatsen van HR++ glas, individuele cv-ketel, mechanische ventilatie en gevel-/dakisolatie.

De renovatie werd uitgevoerd in bewoonde staat, dus werd een dagopvang gerealiseerd met een huiskamer, sanitair en wasmachine en droger. Het project is uitgevoerd volgens het BIM-protocol van de opdrachtgever.