Nieuwbouwwoningen Vaartzicht

Westzaan

Nieuwbouwwoningen Vaartzicht

  • SECTOR Nieuwbouw
  • LOCATIE Westzaan
  • OPDRACHTGEVER Van Braam-Minnesma

Projectomschrijving

Op deze centrale plek langs de Nauernasche Vaartdijk, realiseert Van Braam Minnesma 23 stijlvolle woningen. De locatie ligt aan de westzijde van Westzaan, op de locatie van de voormalige papierfabriek, middenin de bestaande woonwijk.

De architectuur van de woningen is karakteristiek en kenmerkt zich door de baksteenarchitectuur gecombineerd met de grote gevelopeningen. Kenmerkend zijn de kleurkeuze van de steen en de toepassing van verdikt en verdiept metselwerk in combinatie met de betonnen gevelbanden. Daarbij zorgen de grote ramen met tussenkalf, de tuitgevels, de bloemkozijnen en de grote overstekken van de goten bij aan de romantische en karakteristieke uitstraling van het plan.

Bij het ontwerp van de woningen is nadrukkelijk rekening gehouden met een zorgvuldige inpassing bij de huidige stedenbouwkundige opzet van de omliggende bebouwing. Er is geprobeerd de woonblokken zo te plaatsen dat deze zo goed mogelijk aansluiten op de bestaande woonwijk. Door hier rekening mee te houden bij het ontwerpen van het plan wordt er zo goed mogelijk aangesloten op het bestaande stratenpatroon.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Het parkeren wordt opgelost door parkeervakken haaks op de Nauernasche Vaartdijk en in een parkeerhof centraal in het plan. Daarnaast beschikken vier woningen langs de Nauernasche Vaartdijk over een garage met daarvoor een opstelplaats voor de auto.

WONINGEN

Binnen het plan worden 23 grondgebonden woningen gerealiseerd, verdeeld over 4 woningblokken met hierin verschillende type woningen. Er zit variatie in zowel beukmaat als diepte van de woningen én sommige woningen zijn uitgerust met een tuitgevel.

Alle woningen zijn voorzien van een ruime achtertuin waarin de privé berging is opgenomen. Enige uitzondering hierop zijn de woningen met een garage, deze beschikken niet over een berging. De woningen in blok 1 beschikken over een ruime voortuin langs de Nauernasche Vaartdijken de woningen in blok 3 en 4 zijn ook voorzien van een voortuin.

De oriëntatie van de woningen is divers, afhankelijk van de woning is er zicht op de Nauernasche Vaartdijk met daarachter de Nauernasche Vaart, Jagerslust, De Kersenboomstraat of op het met groen omsloten parkeerhof centraal in het plan.

klik op de afbeelding om te vergroten