Mennistenerf

Zaandam

Mennistenerf

  • SECTOR Uitbreiding
  • LOCATIE Zaandam
  • OPDRACHTGEVER Het Mennistenerf / Ceres Projecten

Projectomschrijving

In 10 weken tijd heeft Van Braam-Minnesma de interne verbouwing en uitbouw van zorgcentrum Het Mennistenerf in Zaandam gerealiseerd. De verbouwing diende in bewoonde staat te worden uitgevoerd.

De uitbreiding bestond uit de ombouw van 6 verzorgings-huiskamers naar 3 gemeenschappelijke woonkamers inclusief een tweelaagse dakopbouw. Met de ombouw onstonden drie woongroepen voor psychogeriatrische zorg.
De, bij de woongroepen behorende, serres kregen grote aluminium puien die helemaal geopend kunnen worden. Zo kunnen deze serres dagelijks gebruikt worden als extra verblijfsruimte en op mooie dagen omgetoverd worden tot een buitenvertrek. Mooi en herkenbaar is dat elke woongroep een eigen kleur heeft gekregen.

Projectleider Jeroen de Vos van Ceres Projecten kijkt tevreden terug op het verloop van het project.
‘Van Braam-Minnesma is er goed in geslaagd de verbouwing uit te voeren in bewoonde toestand. Met name voor zo’n kwetsbare doelgroep is een verbouwing in bewoonde staat belastend. Daarom zijn goede afspraken gemaakt zoals bijvoorbeeld niet starten voor 8.00 uur ’s ochtends. En na de lunch, tijdens het rustuurtje van de bewoners, uitsluitend werkzaamheden uitvoeren die geen herrie maken. De medewerkers hebben zich daar goed aan gehouden. Alles is in goede harmonie verlopen.’

En het eindresultaat? De Vos: ‘Het is mooi geworden. Als je door de woongroepen heen loopt dan zie je echt dat alles functioneert zoals het van tevoren is bedacht.’