Kogerhof Fase I

Koog aan de Zaan

Kogerhof Fase I

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Koog aan de Zaan
  • OPDRACHTGEVER Bouwers Van Braam-Minnesma B.V.

Projectomschrijving

Op deze centrale plek aan de Breedweer, vlakbij de Zaan, ontwikkelt en realiseert Van Braam-Minnesma 13 stijlvolle woningen. De locatie ligt in hartje van Koog aan de Zaan nabij het Zuideinde. Het woonhof wordt aan de achterzijde ontsloten via de Eendrachtstraat, hierdoor woont u uiterst vrij en rustig. Elke woning heeft één privé parkeerplaats binnen het woonhof. Het nieuwbouwplan Kogerhof bestaat uit de realisatie van 13 woningen in een aaneengesloten woningblok en 4 garageboxen.
De woningen zijn uitgewerkt in verschillende types en afmetingen. Het ontwerp van de woningen geeft een knipoog naar de kenmerkende jaren ’30 stijl en sluit aan bij de bestaande buurt(en) in de omgeving. Ook is bij het ontwerp van de woningen nadrukkelijk rekening gehouden met een zorgvuldige aansluiting bij de huidige inrichting. Zo wordt aan de voorzijde van de woningen een hoogwaardige aansluiting met het huidige profiel van de Breedweer gerealiseerd.
Het plan Kogerhof biedt ook plaats aan 4 garageboxen. Een garagebox bij de woning is ideaal voor het stallen van een auto of ter opslag van andere spullen.

De woningen hebben een tuin met een individuele berging en één privé parkeerplaats. De architectuur van de woningen is karakteristiek en geeft met een knipoog naar de rijke jaren ’30 architectuur en historische bebouwing binnen de buurt. Kenmerkend voor deze architectuur zijn de bijzondere kozijndetaillering, baksteendetails, stijlvolle
entrees, luifels, fraaie dakoverstekken en tuitgevels. Het plan is ontworpen door Hooyschuur Architecten uit Wormerveer.