Kogerhof Fase 2

Koog a/d Zaan

Kogerhof Fase 2

  • SECTOR Nieuwbouw
  • LOCATIE Koog a/d Zaan
  • OPDRACHTGEVER VBM

Projectomschrijving

Op deze centrale plek aan de Breedweer, aan een vertakking van de Zaan, realiseert Van Braam Minnesma stijlvolle woningen. De locatie ligt in het hart van Koog aan de Zaan, nabij het Zuideinde. De woningen hebben royale achtertuinen van gemiddeld 17,5 m diep en liggen pal zuid en direct aan het water. Het water betreft een open vaarverbinding met de Zaan.

Het nieuwbouwplan Kogerhof fase 2 bestaat uit de realisatie van 8 woningen in een aaneengesloten woningblok. Enkele woningen zijn voorzien van een tuitgevel. Het ontwerp van de woningen geeft een knipoog naar de kenmerkende jaren ‘30 stijl en sluit aan bij de bestaande buurt(en) in de omgeving. Verderop in de straat worden nagenoeg dezelfde woningen gerealiseerd. Ook is bij het ontwerp van de woningen nadrukkelijk rekening gehouden met een zorgvuldige aansluiting bij de huidige inrichting. Zo wordt aan de voorzijde van de woningen een hoogwaardige aansluiting met het huidige profiel van de Breedweer gerealiseerd waarin onder andere het parkeren wordt opgelost.

De bergingen van de woningen zijn aan de zijkant van de woningen gesitueerd, waardoor deze allen vanaf de openbare ruimte bereikbaar zijn. Hierdoor zijn de achtertuinen direct gesitueerd aan het water zonder achterpad erlangs.