De Aubade

Zaandam

De Aubade

  • SECTOR Woningbouw
  • LOCATIE Zaandam
  • OPDRACHTGEVER Bouwers Van Braam-Minnesma B.V.
PROJECTWEBSITE

Projectomschrijving

Op deze prachtig plek langs het water, grenzend aan De Zaanse Eilanden, heeft Van Braam Minnesma 30  stijlvolle woningen gerealiseerd. De locatie ligt in hartje Zaandam tussen de Houtveldweg en de Belt.Het nieuwbouwplan de Aubade bestaat uit 30 woningen verdeeld over drie blokken. 26 Grondgebonden herenhuizen en 4 water- en terrashuizen welke met een knipoog naar de kenmerkende Zaanse stijl zijn gebouwd. Zowel architectonisch als stedenbouwkundig is het ontwerp, van de hand van MIII Architecten, passend binnen het stedenbouwkundigplan Inverdan West.

De architectuur van de huizen is karakteristiek en verwijst naar de rijke historische bebouwing binnen de Zaanstreek. Typisch voor deze architectuur zijn de stijlvolle entrees, fraaie dakoverstekken, hoekoplossingen met bijzondere accenten, zijentrees en de oriëntatie op het water. Een prachtige rijke stijl die niet alleen heel mooi oogt, maar ook veel wooncomfort biedt. Bij dit project hebben de kopers veel invloed op de vormgeving van hun huis gehad. Dat maakt de Aubade een prachtig voorbeeld van consumentgericht bouwen.

Het project is binnen zeer korte tijd gerealiseerd. Binnen tien maanden na de start van het denkproces bij de gemeente is het project in uitvoering genomen.