
wie we zijn
Holleman staat bekend als een échte restauratiespecialist. Of het nu gaat om monumenten, kastelen, herenhuizen of boerderijen, elk heeft zijn specifieke unieke bouwstijl en behoeft zijn eigen aandacht. Dit gebeurt met respect, passie en vakmanschap.
Vakmanschap
Dit vakmanschap en het werkproces is vastgelegd in ons ERB-certificaat en zijn wij tevens lid van de Vakgroep Restauratie. Dankzij onze ambachtelijke instelling, vakmanschap en oog voor detail worden we vaak betrokken bij restauratiewerken met betrekking tot het behoud van ons culturele erfgoed.




wat we doen
De definitie van restauratie is: ‘Gebouwen of onderdelen van gebouwen met een kunstzinnige of cultuurhistorische waarde worden in een zodanige conditie gebracht dat de oorspronkelijke waarde zoveel mogelijk behouden wordt’. Om dit te bewerkstelligen is een gedegen aanpak belangrijk. Vanuit een (bouwhistorisch) onderzoek wordt een diagnose gesteld, een advies gegeven en vervolgens in overleg met de opdrachtgever een plan van restauratie en uitvoering voorgesteld.
Kwaliteit en creativiteit
Geen project is hetzelfde, iedere gevonden oplossing is uniek. Wat gelijk blijft is de beoogde creativiteit en kwaliteit die we in onze werken nastreven, zodat we samen met de opdrachtgever steeds weer met gepaste trots kunnen terug kijken op een fraai stukje vakwerk.
projecten


Op 1 januari 1930 startten de oprichters M. Holleman sr. en J.E. Sluiters Aannemingsbedrijf Holleman. Begonnen in de utiliteitsbouw, zagen ze al gauw dat het restaureren van monumenten een gat in de markt was. Door de samenwerking met Van Braam-Minnesma zijn is ons bedrijf uitgegroeid een tot all-round bouwbedrijf en zijn wij van alle markten thuis: utiliteit, restauratie en woningbouw, uiteenlopend van kantoren, bedrijfshallen, monumenten, villawijken tot eengezinswoningen.
Cultureel erfgoed vertegenwoordigt economische, sociale en cultuurhistorische waarden. Mensen voelen zich door erfgoed verbonden met het verleden en met elkaar, en ontlenen daaraan identiteit. Betekenis en gebruik van erfgoed zijn echter voortdurend aan verandering onderhevig. Cultureel erfgoed is overal aanwezig en maakt Nederland aantrekkelijk en interessant. Het vormt een inspiratiebron voor de toekomst.
Onze missie is het in stand houden en het creëren van duurzame waarde voor monumenten. Daarnaast is het van belang dat vakmanschap niet verloren gaat.