Feestelijk start De Plukhoeve en Merelweg

Feestelijk start De Plukhoeve en Merelweg

Vorige week vrijdag hebben we samen met de toekomstige bewoners van de projecten De Plukhoeve en De Merelweg de start van de bouw gevierd in Heerhugowaard. De toekomstige buren konden elkaar eindelijk fysiek ontmoeten en de opkomst was ondanks het slechte weer erg goed.

Aansluitend is er samen met de projectbetrokkenen waaronder FKG Architecten aan de Zaan, M3 architecten, Karres en Brands, Hofzicht Makelaar, Kuijs Reinder Kakes en de gemeente Heerhugowaard getoast op de mooie projecten in De Draai. Wethouder Annette Groot sloot hier ook bij aan en sprak haar bewondering uit voor de ambitieuze projecten. Daarnaast werd door de ontwikkelaars Thunnissen, M3 Architecten en Van Braam-Minnesma stil gestaan bij de grote diversiteit aan woningtypes in de diverse marktsegmenten. De projecten variëren van (sociale) eengezins-, levensloopbestendige- en royale twee-onder-een-kap- tot vrijstaande woningen.

Het betreft de eerste fase in De Draai dat wordt aangesloten op het warmtenet van HVC. Dit gekoppeld aan een energieconcept dat nu al voldoet aan de BENG-eisen, maakt een zeer duurzame ontwikkeling.