Onze projecten

Aanpak projecten

Communicatie is het sleutelwoord in onze werkwijze. Om welk soort project het ook gaat, de communicatie met de opdrachtgever en het projectteam is van het allergrootste belang. Tijdens renovatie- en/of restauratieprojecten in bewoonde staat richten wij ons voornamelijk op de bewonerscommunicatie. Goed overleg vooraf met de bewoner, afspraken nakomen, zorgvuldig afdekken, snelle terugkoppeling bij vragen of problemen, in alles wordt rekening gehouden met de bewoner. Hierdoor kunnen we tot een kwalitatief beter resultaat komen, waarbij de wensen van belanghebbenden, opdrachtgever en hun huurders, de staat van de woningen en de vakkennis van werknemers en gespecialiseerde aannemers en leveranciers optimaal op de voor de renovatie beschikbare financiën worden afgestemd

Renovatie & Onderhoud

Een woning of gebouw renoveren en/of transformeren is méér dan vernieuwen en moderniseren. Dit vraagt om een uitgebalanceerde aanpak met gevoel voor kwaliteit, functionaliteit én stijl. Niet bij alle woningen worden bij een renovatie dezelfde werkzaamheden uitgevoerd. Met de opdrachtgever wordt gekeken wat echt noodzakelijk is en met de bewoners worden de specifieke wensen opgenomen. Met onze 10-dagen planning zorgen we ervoor dat renovaties in een kortere tijd en met een beperkte overlast voor de gebruikers kunnen worden uitgevoerd.

Restauratie

Verbouw, renovatie en restauratie vragen vaak om een combinatie van verschillende disciplines. Van Braam-Minnesma kan zich beroepen op de restauratiespecialisten van Holleman-Santpoort. Holleman Santpoort, lid van de Vakgroep Restauratie en in het bezit van het ERB-certificaat, beschikt over ervaren vakmensen die op de hoogte zijn van alle nieuwe bouwontwikkelingen gefundeerd op de kennis van bouwmethoden, vaardigheden en materialen uit het verleden.

Nieuwbouw

Op het gebied van nieuwbouwprojecten heeft Van Braam-Minnesma zich al vele jaren bewezen. Of het nu gaat om een (kleinschalig) woningbouwproject, een vrijstaande villa, kantoorgebouw of een schoolgebouw; Van Braam-Minnesma gaat hierbij praktisch en projectmatig te werk, waarbij Lean bouwen centraal staat.

Daarnaast kan Van Braam-Minnesma zich voor grootschalige nieuwbouw-projecten beroepen op de know-how van moederbedrijf Thunnissen uit Heemstede. We streven met elkaar naar het continu verbeteren van het bouwproces, vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering en nazorg.