Restauratie Boerderij Cruquiushoeve

Cruquius

Restauratie Boerderij Cruquiushoeve

  • SECTOR Restauratie
  • LOCATIE Cruquius
  • OPDRACHTGEVER Stichting Epilepsie Instellingen Nederland

Projectomschrijving

Het complex bestaat ui een woonhuis, koestal en melkhuis annex paardenstal. De boerderij is vernoemd naar het gemaal “De Cruquius”. Het heeft bijzondere bouwvormen, zowel van de koestal als de paardenstal. Voor een agrarisch bedrijf een zeer ongewone opzet.

De monumentale boerderij op het terrein van SEIN is volledig gerestaureerd. Door het roesten van de stalen liggers in de oorspronkelijke betonnen grondvloer was de voorgevel ontzet; de gevel is opnieuw opgemetseld. Vervolgens is het dak voorzien van nieuwe kruispannen, zijn de ramen vervangen volgens origineel ontwerp en detaillering en is voor de beglazing gekozen voor monumentaal Ruysdeal beglazing (enkel geïsoleerd glas).

Tevens is de boerderij van binnen volledig aangepast aan de huidige eisen van een gezinswoning waarbij alle originele details gerestaureerd zijn.